Abort ?...

Hei!

Abort er selfølgelig ett veldig sårt tema for veldig mange! Spesielt for meg... jeg har lenge tenkt over at jeg burde skrive om dette temaet fordi jeg har selv stått i den situasjonen der valget er barn eller abort.

For bare noen måneder siden sto jeg midt oppi ett valg jeg hadde håpet jeg aldri skulle stå oppi ... jeg måtte velge mellom å få barn eller ta abort, noe jeg selfølgelig ikke ville... ingen av delene!! Jeg hadde overhode ikke planer om å få barn i en alder av 17 år!

Jeg og kjæresten min hadde planlagt hvordan vi skulle fortsette livet sammen før jeg ble gravid. Vi hadde snakket om at vi skulle flytte sammen, jeg skulle gå skole for å videreutdanne meg og han skulle gjøre ferdig lærlingtiden sin. Vi hadde begge planer om å ha jobb og være godt etablert sammen FØR vi fikk barn. Alt dette ble snudd helt på hodet.

Lange tider gikk og jeg fikk aldri mensen! Hadde kjempevondt i magen og syke humørsvingninger! Alt dette viste seg tilslutt å være en positiv graviditetstest... det første jeg sa til Stian var "vi SKAL ta abort!!"

Dagene gikk, jeg begynte å tenke og endte opp med å endre mening. Meningen min var ikke særlig populær, jeg følte meg presset av alle rundt i samfunnet til å utføre aborten...

"du er bare 16!"

"Du kommer til å ødelegge livet ditt!"

"Du er sikkerlig dum vist du beholder barnet når du er så ung!"

" stakkars unge som får en så ung mor!"

Alle disse tingene ble sakt til meg, det var ikke så mange som respekterte valget mitt i starten! Abort er det beste alternativet mente de. Men hvem kan bestemme hva som er best for meg?

Jeg hadde selfølgelig aldri tatt abort, fordi jeg følte det var galt... jeg sto for det jeg sa! Jeg kom ikke til å ta abort! Barnets hjerte slo! Eneste måten man kan unngå å bli gravid er vist man ikke har sex i det hele tatt, så hvorfor skal det være en skam og gå utover meg at jeg er dum, bare fordi prevensjonen sviktet?

Jeg er faktisk 100% for RETTEN til abort! Men jeg hadde aldri kunnet tatt abort selv! Abort skal iallefall ikke brukes som ett prevansjonsmiddel opp til flere ganger vist du ikke bruker noen prevnajson ellers! Det er jeg helt imot! Det blir bare helt feil....

INGEN skal fortelle deg hva DU skal gjøre! Hvis du er sikker på at du ikke klarer å ta vare på ett barn så er det bedre at barnet aldri blir født, enn at barnet skal oppleve en oppvekst den ikke fortjener... men hvis du tror at du greier å ta vare på det så er det eller ingen som skal fortelle deg hva som er rett og gjøre! Du bestemmer over din egen kropp!

Ja det har ikke vært så veldig enkelt etter jeg valgte å beholde, men jeg tror ikke jeg hadde greid å være "Ok" ved meg selv vist jeg hadde tatt den aborten!

Husk at det alltid er ditt valg! Din kropp, ditt valg! Vær sterk ! Det er faktisk ikke enkelt for personer som har stått i en slik situasjon uansett! Du vet ikke hva det innebærer før du virkelig står der selv... jeg håper virkelig ikke noen må stå i en slik situasjon med masse press! Ikke hør på andre, det er ditt valg

-Ingvild <3

5 kommentarer

04.01.2017 kl.10:30

100% enig, bra skrevet💕 Jeg støtter i hvert fall valget ditt!

Mammaingvild

04.01.2017 kl.10:32

Anonym: <3

renuss

04.01.2017 kl.13:54

Jeg støtter deg fullt ut med valget :) Stå på videre

04.01.2017 kl.17:51

Bra skrevet ! stå på videre ! Du er tøff som greier å stå for det du mener er riktig for deg ! Gleder meg til å følge deg og den lille videre :)

KARINA

07.01.2017 kl.19:58

bra innlegg, men jeg bare lurte på om du selv gikk på prevensjon og at det var den som sviktet?

Skriv en ny kommentar

Mammaingvild

Mammaingvild

17, Bodø

17 år, sminke interessert mamma

Kategorier

Arkiv

hits