Til alle som måtte føle det slikt.

Hei!

Jeg skriver nå ett innlegg utenom det vanlige, noe som ikke handler om graviditet eller mitt liv akkurat nå. Det handler mer om hvordan jeg ser at verden har blitt til. Hvordan selvbilde unge mennesker har, hvordan presset har blitt og hvordan barn og ungdom ikke føler seg god nok.

Jeg blir så utrolig lei meg når jeg ser hvordan enkelte mennesker sliter. Jeg kan se at barn i en alder av 8-9 år sminke seg som om de skulle vært voksen. De forteller at de ikke føler seg vel uten, de føler at de vil være som alle andre. Jeg ser voksne i en alder 40+ som må farge vekk de gråe hårene sine, eller bruke masse penger på kremer for å bli kvitt de få rynkene de har. Altså, jeg sier ikke at dette er galt hvis det er dette de vil, men jeg synes det er galt at de skal føle seg presset til det. Press kommer i alle aldere. Endten skal du ha den dyreste jakken, eller så skal du ha den smaleste magen, eller de breieste hoftene.

Hvis jeg tar kroppspress som ett eksempel, der er spesielt jenter utsatt for mye press. Selfølgelig gutter og, men akkurat nå bruker jeg jenter som eksempel. "Du er feit, menn liker veltrente jenter" eller "du er bare bein, menn liker litt mere former". Noen slutter og spise, andre spiser for mye. Altså hvorfor må det være som dette? Hvorfor må det være en fasit på hva som er perfekt- og hva som ikke er perfekt? .... DET FINNES INGEN FASIT! Noen er født tynn, noen er født litt kraftigere. Noen er født høy, andre er født lav. Ingen ba om å bli dømt for hvordan man ser ut. Hvordan man er, eller hva man er.

Jeg hadde selv en periode. Kanskje det var 9-10 klasse. Jeg ble så nedtrykt, fikk høre at jeg var stygg og at alt jeg gjorde var galt. Jeg følte meg virkelig ikke komfortabel med å gå uten sminke, verken på skolen eller hjemme. Hvorfor ikke hjemme lurer dere sikkert på? Jo, fordi jeg greide ikke se meg selv i speilet. Anonyme meldinger om at jeg var stygg kom inn. Jeg ble kalt for kvisetryne opp til flere ganger, selvbildet mitt ble helt ødelagt. Det tok meg flere måneder å kunne bygge det opp igjen, men spørsmålet var... hvorfor skal jeg bli kalt stygg? Hva har jeg gjort annet enn å være meg selv? Jeg fortjener ikke bli hakket på for hvordan jeg er født! Jeg bruker ikke sminke for andre sin del. Jeg gjør det for min egen.

Det tok meg ganske lang tid å innse at jeg var nydelig akkurat som jeg var. Med eller uten sminke, jeg var fortsatt den samme. Trist at noen mennesker bruker tid og energi på å få andre til å føle seg dårlig. Hva er grunnen? Hvorfor må det være slik? Hvorfor må du ødelegge selvbildet deres?

Jeg kom meg over det. Jeg greide å stå på egne ben. Jeg innrømmer, jeg dømte mange selv. Jeg så ofte bilder av jenter jeg synes var kjempe fine og sa "herregud se hvor stygt sminket hun var". Hvorfor gjorde jeg dette? Fordi jeg følte at jeg burde gjøre mot andre, som andre gjorde mot meg. Noe som var helt feil. Jeg angrer. Alle de jentene var nydelige. Jeg var sjalu.

Poenget mitt er at jeg synes ikke du skal sitte å bruke tiden din på å dømme andre mennesker, uansett hva de er- eller velger å være. Uansett hvordan de ser ut. Alle er nydelige, jeg har iallefall lært meg å se det vakre i alle mennesker. Fordi alle mennesker er vakre!

Du trenger ikke dekke over kvisene dine, eller fremheve de lyse vippene dine med masse mascara. Du trenger heller ikke legge skjul på hvem akkurat du er, for du er nydelig.

2 kommentarer

BeyondLegend

22.03.2017 kl.16:45

❤ så enig!

Mia Elisabeth Backer-Grøndahl

15.04.2017 kl.23:07

Så utrolig bra skrevet! Dette er noe som rammer de fleste dessverre. Enig i ALT du skrev❤️

Skriv en ny kommentar

Mammaingvild

Mammaingvild

17, Bodø

17 år, sminke interessert mamma

Kategorier

Arkiv

hits